Терактите – Филм за героят на Русия Вячеслав Бочаров16:03

  • 682 views
Published on 01.07.2017

Филм за героят на Русия Вячеслав Бочаров

Филм на Борис Анзов за героят на Русия: Бочаров Вячеслав Алексеевич, „БЕСЛАН“ 2016г.

Филма разказва за подвига на руския полковник Бочаров Вячеслав Алексеевич, който по време на специална операция за освобождаване на заложници в училище №1, в град Беслан, Русия през 2004 г., е тежко, почти смъртно ранен в главата.

С този филм искаме да донесем до българският зрител една история за онзи вид хора, които се жертват, за да спасят чужд живот и служат вярно на Родина си! С него се надяваме да предадем идеята на патриотизма до младото българско поколение! За мъжество и героизъм Бочаров Вячеслав Алексеевич е награден с най-високото отличие в РФ звание „Герой на Руската Федерация“. Бочаров Вячеслав Алексеевич е ветеран от Афганистан, участвал е и в двете чеченски войни.

Като офицер от специалното руско звено „Вимпел“ Вячеслав Алексеевич Бочаров на 3 септември 2004 г. влиза пръв, в училищната сграда пълна с терористи, където го посрещат куршумите на терористите. Куршум тежко го ранява в лицето. Два месеца не е могъл да говори изобщо, защото е нямал с какво да говори. Фрагменти от лицевата част липсвали.

Горната кухина на челюстта е изтръгната от куршума, очите също били засегнати от тежката травма. Дефектите били огромни, куршумът му отнесъл почти цялото лице. Лекарите не вярвали, че ще оцелее, дори на едно от руските гробища вече му приготвили място.

В разговор с кореспондентът ни в Москва Борис Анзов с героят на Русия Бочаров Вячеслав Алексеевич припомня събитията в Беслан през далечната 2004 г. и сравнява опитът на Руската Федерация в борбата с международния тероризъм в северен Кавказ. Бочаров Вячеслав Алексеевич отбеляза скромно, че Русия се е сблъсквала много по-рано с международния тероризъм от европейското общество.

Бочаров разказа за зараждането и появата на „Ислямска Държава“. Съпоставя с това, което той е преживял. Героят на Русия Бочаров Вячеслав Алексеевич бе категоричен: „Можеш да служи за пари. Можеш да се биеш за пари. Но да умираш за пари – не, не може.

Злото трябва да бъде наказано, както и нуждаещите се от защита, трябва да я получат!” В момента Бочаров Вячеслав Алексеевич е първият заместник-секретар на Обществената палата на Русия. Във филмът са използвани материали и снимки от личния архив на Бочаров Вячеслав Алексеевич.

Изразяваме благодарност на председателят на кримските българи в Русия, член на Обществената Палата в РФ, Иван Абажер за съдействие и организация на срещата.

Автор: „Медия Мост България “и Борис Анзов от Москва, Русия
Източник: четвърта-власт.онлайн
Снимки Архив: Борис Анзов
По статията работи: Стефан Пройнов

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"