Медия мост Дегестан и Гоце Делчев03:25

  • 2,414 views
Published on 01.07.2017

Градим културни мостове, а с времето се рушат ли, рушат ! Ние сме длъжни не пред предците си, а пред идните и на тях им дължим именно завета на предците си ! Но преди това трябва да ги научим в семейни ценности !

Корените на българското семейство са изключително дълбоки и навлизайки в неговата територия трябва да сме наясно, че семейството за българина е крепост. То е мястото за психично и нравствено изграждане, мястото за съхраняване на националните и духовни ценности!

Уважението към по-възрастните е заложено в не една националност и не една религия, то е основният камък на социалните отношения ! Борис Анзов изгради медиен мост между два свята отдалечени на хиляди километри, но два свята, в които има една и съща традиция !

Традицията да покажеш уважение към по-възрастният и когато той премине покрай теб да станеш и да му се поклониш така да покажеш уважение и преклонение ! Стара Българска традиция, която за жалост си отива с едно поколение възпитано в морал и семейни ценности, възпитано в уважение, а това е думата уважение ! Вижте филмът на Медия Мост България, в който акцентът е тази дума „Уважение“!

Дагестански народ е съхранил тази важна частица за уважение от младите към по-възрастните. Младите хора са за пример в Дагестан и може би от тях да почерпим опит как се пази и съхранява род, народ, култура и идентичност.

Време е да се завърнем към старите морални норми и практики, защото и ние ще остареем и тогава ще видим грешката си, но ще бъде късно ! Време е за нравоучение, време е за национално спасение и да съберем културните парченца на картата наречена България !

Някога е имало учени в БАН и отдели в телевизия и радия, отдели, които са издирвали и съхранявали фолклорът ни, изучавали и предавали различните обичаи и традиции регионални и национални, но някак си после дойде чалгата и всичко се прекъсна !

За финал ще Ви припомним думите на Неофит Рилски: „А народ, който заличава историята си (или я пренаписва), който се отрича от своите корени и гледа с насмешка на постиженията на своите предци, е осъден на претопяване, заробване и гибел.”

Ние от Bulpress.tv и Медия мост България с подкрепата на НПО Що е маке все е юнак Ви призоваваме да съхраним България и да съберем загубените парченца от онази България от която се отрекохме ! Нека всички кажем „България над всичко и всички“ !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"